Chanoekalamp
De Chanoekalamp is een op de Joodse liturgische kandelaar met 7 armen (Menora) geinspireerde lamp. Deze speciale lamp wordt gebruikt tijdens het Chanoekafeest.


Cohen : de twee handen staan symbool voor een priester. De handen worden zo gehouden bij het uitspreken van een priesterzege in een synagogo


boek : verwijst naar het graf van een Rabbijn


Davidster
De davidster (in het Hebreeuws: mageen dawid) is een hexagram, een combinatie van twee gelijkzijdige driehoeken. De driehoek met de naar boven gerichte punt zou het mannelijke symboliseren, de driehoek met de punt naar beneden het vrouwelijke. Volgens de overleveringen stamt de zespuntige ster uit de tijd van Salomon en David en zou eens de tempel in Jeruzalem hebben gesierd. Het werd in de oudheid en in de Middeleeuwen al in de joodse kunst toegepast. In de Arabische mystiek was het het zegel van de koning Salomon.


Leviet
Dit is het symbool van de Leviet, een tempeldienaar, die de kan en schaal hanteert bij de rituele handwassing van een Cohen, voorafgaand aan de Kohaniem-zegenspreuk.


Menorah kandelaar
Joodse liturgische kandelaar met 7 armen die in bijbelse tijden in de tempel van Salomon brandde. Zeven is het getal van de volheid en voltooiing.


Sjofar (ramshoorn)
De Sjofar is de afbeelding van de ramshoorn waarop de overledene blies tijdens de Rosj Hasjana (Nieuwjaar) en op de Joum Kippoer (Grote Verzoendag) aan het einde van de dag.


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram