Admin gebied

Atom

2018-11-07

Woningfotografie….een goede foto verkoopt beter als 1000 woorden.

Jaja…..I know…ik ben verhipte laat vandaag !!

Dus in plaats van jullie een goedemorgen of goedemiddag te wensen kunnen we nu meteen over naar “goede avond”…ach ook wel eens leuk voor de verandering hihihi…..

Reden tot laat zijn :
Ik wilde jullie vandaag vertellen over Naturalcharms-woningfotografie. Iets wat in mijn blogs tot nu toe nog niet aan bod was gekomen, dat was tot nu toe alleen nog maar gegaan over rouw- en afscheidsfotografie, en mijn urbex-avonturen. En ik vond het dus hoog tijd worden er een keer een verhaal aan te gaan wijden.

Maar ik had daar gister nieuwe foto’s voor gemaakt. En uiteraard wilde ik jullie hier in het blog daar in al mijn enthousiasme ook meteen een voorproefje van geven.

Maja; dan is mijn pc dus lekker niet zo vlot….en wanneer je alle foto’s zo schiet dat ze nog digitaal moeten samengevoegd om de belichting goed te krijgen ben je dus nog wel ff bezig. Correctie : de pc is dan nog wel even bezig.

naturalcharms-woningfotografie-instagram.jpg

Gevolg was dat ik van alles nog maar tussendoor heb gedaan; zoals ook in mijn facebook en instagram storie te zien was en wat nogal tot wat hylariteit heeft geleid. Tussendoor een kastje verven schijnt wat vreemde combinatie te zijn ofzo …. maar om nu steeds achter mijn pc te zitten wachten terwijl die druk bezig is is niet echt mijn sterkste kant.

Ik ben gewoon nogal een ‘doener’ ……

Mensen stellen graag vragen, en ik vind dit wekelijkse blog een goede manier om op die vragen antwoord te geven.
Net zoals me wel is gevraagd hoe ik bij afscheidsfotografie ben gekomen, wordt me dus ook wel gevraagd waarom ik het fotograferen van woningen voor verkoop of verhuur van een woning in mijn aanbod heb opgenomen.

Nou eigenlijk is dat heel simpel : ik heb 12 jaar bij een meubelzaak gewerkt. En dan niet een meubelzaak waar je naar binnen loopt en per definitie koopt zoals een meubelstuk er staat. Nee, dit was een meubelwinkel waar letterlijk bijna alles maatwerk was. Van bank tot tafel, en van klein tv-kastje tot gigantische grote wandkasten. Bijna alles was compleet te ontwerpen naar de smaak en het praktische gebruik van de klanten.
Nog tijdens mijn opleiding ‘binnenhuisarchitectuur’ werd ik daar aangenomen.
In eerste instantie om de telefoon te beantwoorden en wat lichte administratieve werkzaamheden te verrichtten. Maar al gauw hadden ze in de gaten dat ik wel meer in mijn mars had en dat niets-doen-terwijl-er-genoeg-te-doen-was niet mijn sterke kant was. En dus duurde het niet lang voor ik ook op de winkelvloer te vinden was. In de loop van de jaren is dat uitgegroeid tot een functie waar ik ook bij de klanten thuis kwam om ze ter plaatse van advies te voorzien.
Het stylen en restylen van woningen is mij dus absoluut niet vreemd.

Na mijn werk bij die meubelzaak (de zaak is gestopt anders had ik er naar alle waarschijnlijkheid nu nog wel gewerkt) heb ik enige tijd gewerkt voor een onroerendgoed taxateur. Daar is mij meermaals gebleken hoe ontzettend slecht de kwaliteit vaak was van het aangeboden fotomateriaal.

De combinatie van mijn werk in de woninginrichting en mijn nogal slechte ervaring met de kwaliteit van het fotomateriaal waar ik veelal mee moest werken verklaart waarschijnlijk heel goed mijn keuze om het fotograferen zelf op te gaan pakken.
Wanneer je een goede foto wil hebben voor de verkoop van een woning is het namelijk belangrijk dat je enige/veel kennis van stylen hebt. Een goede foto is namelijk de eerste indruk, en een rommelige kamer zit geen koper op te wachten. Daarnaast is goede belichting ook een absolute must.

Het fotograferen in bracketing en hier later een HDR van maken is natuurlijk iets wat ik bij urbex-fotografie ook met regelmaat gebruik. In die wereld is het heel normaal. Gister werd ik toch ff raar aangekeken dat ik 1 foto 6x maak. Dus er maar even uitleg van gegeven, en vandaag de eerste foto’s vast laten zien. Reactie was : “goh wat is mijn woonkamer groot op deze manier”….mijn reactie: “dan is mijn missie geslaagd “…..

Natuurlijk zijn er ook legio interieur-fotografen die gebruik maken van extra flitslicht. Het grote nadeel daarvan vind ik dat het flitslicht gauw het natuurlijke licht gaat overheersen. En de meeste ruimtes hebben dat totaal niet nodig, er is ruim voldoende natuurlijk licht aanwezig om alles mooi tot zijn recht te laten komen. Daarvoor is natuurlijk wel goede appartuur een noodzaak, zoals bijvoorbeeld een groothoeklens.

Op korte termijn zal deze website verder voorzien gaan worden van fotomateriaal. Tot nu toe was het nogal een kale boel maar daar gaat absoluut verandering in komen.

Hier vast een eerste impressie : naturalcharms-woningfotografie.jpg

En ook op Facebook en Instagram zal er zeker ook weer meer aandacht aan gegeven gaan worden al s tot nu toe is gebeurd.

Ik houd het blog vandaar wat korter; maar babbel volgende week weer vrolijk verder !!

tot dan ?

Admin - 18:19:33 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

To reduce automated spam, this function is protected with a captcha.

This requires content from the third-party provider Google to be loaded and cookies to be stored.