Admin gebied

Atom

2018-10-17

Het leven van een urbexer gaat niet altijd over rozen, maar wel vaak door bramenstruiken

Urban exploring (urbex of UE) is het bezoeken en fotograferen van verlaten gebouwen en omgevingen die doorgaans voor het publiek niet opengesteld zijn

Voor degenen die mijn eerdere blogs hebben gelezen; jullie zullen nu een compleet andere kant van mij leren kennen.

Waar het in rouwfotografie draait om respect voor de overledenen en de rouwverwerking van de nabestaanden draait het in urbex om respect voor oude verlaten panden, maar vooral ook om een hoop LOL

Als je met 4 man in de auto op de snelweg ergens in Frankrijk volop kinderliedjes zit te zingen en de tekst van “Dikkertje Dap” zelfs gaat googlen om dat je hem niet volledig kent maar wel helemaal uit wil zingen zegt dat genoeg over de sfeer onderling.

Maar waar het op de foto’s die op internet altijd lijkt of altijd alles lukt is de realiteit een stuk minder rooskleurig.
Soms zijn sommige locaties niet binnen te komen of is er security aanwezig die het je onmogelijk maakt. Soms lukt er veel, soms minder en soms bijna niets.

Zo begon afgelopen weekend ook niet echt denderend.
We waren vrijdag al vroeg op pad gegaan (en als je uit friesland komt is vroeg dan ook echt vroeg ! ) om onderweg ook een paar locaties mee te kunnen pakken. Anders was de rit ook maar lang en saai, een paar leuke dingen onderweg waren meer als welkom.

Toen we dan ook in 1 plaats meerdere urbexlocaties vonden waren wij blij. En helemaal toen bleek dat er 2 vlak naast elkaar zouden zitten. Een prachtig oud gebouw en een brandweerkazerne.
Komen we daar, bleek er kermis te zijn…hoe bedenken ze het ! Net als wij daar zijn. Het mooie gebouw konden we dus wel vergeten om erin te komen met al die mensen voor de deur. En de brandweerkazerne was nergens meer te vinden. Op google stond hij nog gewoon vermeld maar de realiteit bleek anders en was hij dus recent afgebroken. Lekker begin van de dag. Gelukkig was het wel een super mooi havengebied waar we ons bevonden dus hebben we nog wat foto’s gemaakt van de geweldige brug en de haven zelf.

naturalcharms-fotografie-rouen-seine-haven-2004.jpgnaturalcharms-fotografie-rouen-seine-pont gustaveflaubert-2031.jpg

naturalcharms-fotografie-rouen-seine-haven-2011.jpg

Helemaal verliefd was ik op
deze brug over de Seine.

Het zal vast niet de bedoeling
van de ontwerpers zijn geweest, maar ik zag steeds twee boze uilen-gezichtjes erin

Wat we ook op ons verlanglijstje voor die dag hadden gezet was een oud rangeerterrein waar allemaal treinen echt al jarenlang stonden zonder dat er nog iets meer werd gedaan.
Als je dan een voorliefde hebt voor oud en roestig is dit echt geweldig om te gaan kijken uiteraard.
Het goede nieuws : de treinen stonden er nog
Het slecht nieuws : we werden meteen aangeroepen en er werd ons verteld dat we er niet mochten komen. …..Baal….Baal….en ze waren zo leuk !!

naturalcharms-oldcharms-fotografie-urbex-rouen-treinen-2038.jpgTjah…en als je dan de camera toch al in de hand hebt ?? en de meneer van de spoorwegen tegen de voorste 2 van ons loopt te praten, en de andere opeens een whatsappje moet beantwoorden dat anders ook prima een uur later had gekund maar wat lekker de snelheid uit het terugwandelen haalt dan krijg ik dus de gelegenheid om ff snel wat foto’s te schieten.

Mooi teamwork om toch nog een plaat te kunnen maken. 

Me happy!

naturalcharms-oldcharms-fotografie-urbex-Piscine Loceade-2039.jpg
Wat we ook op onze route hadden ingepland was een voormalig tropisch zwembad. Wat we ervan hadden gezien was het compleet door graffiti kunstenaars voorzien van de meest kleurrijke paintings….
En I just love Graffiti !!!…..eigenlijk ben ik door mijn moeder opgevoed met een brede basis in kunstgeschiedenis, van heel klassiek tot heel modern. En ben ik later echt blijven hangen bij de straatkunst en geniet ik echt van die kleurrijke gehelen en grote variatie in stylen.
Maarja; helaas was dit prachtige zwembad een no-go…door een kiertje konden we net ff naar binnen gluren. Maar buiten kon je echt zien dat het heel recent voorzien was van nieuwe stalen platen om indringers tegen te gaan. En ook daar waren de kunstenaars meteen mee aan de slag gegaan, de verf erop was nog nieuw en de blaadjes aan de struiken in de buurt waren ook meegeverfd. Waar we wel geweldig om moesten lachen was deze kleine schildering op de muur. Je zou er ook echt bang van worden…LOL

En ach ja; zo hadden we onderweg nog een aantal fails (zoals dat dan wordt genoemd) een bejaardenhuis bleek in renovatie, een kasteel bleek een aantal keren brand te zijn geweest en ook nog eens honden in de tuin te hebben lopen. Die zagen er niet echt boos uit maar waar honden zijn zijn meestal ook mensen.

Wat ik onderweg weer niet kon laten : naturalcharms-rouwfotografie-frankrijk-LeBourg-begraafplaats-2317.jpg    
we liepen door dat kleine Fransje dorpje
en dat had zo’n klein
authentiek begraafplaatsje……

Dus daar nog wel paar dingen weten vast
te leggen waar ik wel blij van werd.

Maar met de urbexlocaties ging het echt wat moeizaam deze keer. Op een terrein met vliegtuigen stonden een paar auto’s. Eentje stond stil de ander reed er heel langzaam rond. We hebben het een tijdje aangekeken maar het leek er niet op dat ze zouden vertrekken. Dus al balend zijn we maar vertrokken. Als we weer een keer in de buurt zijn maar weer er even kijken.

Een aantal super locaties hadden we domweg de tijd niet voor; ook in fails gaat tijd zitten. En de afstanden onderling tussen de locaties zijn ook niet bepaald klein te noemen .

Dus ook die moeten we maar gewoon onthouden en hopen dat het nog te doen is als we weer een keer in de buurt zijn.

We hebben al bedacht maar weer een keer naar Frankrijk te gaan als de lavendel ook bloeit…goede reden toch om daar dan weer heen te “moeten “? ;)

De ideeën voor nieuwe trips liggen al lang op de plank; en die stapel met ideeën wordt alleen maar groter. Zoveel moois als er soms is. Voor volgende jaar hebben we al bedacht om een keer naar Italië te gaan. En de 2e trip naar Chernobyl is ook al bijna geboekt. Om er dan de dingen te doen waar we vorige jaar niet aan toe zijn gekomen en die we echt echt echt willen zien ! Ik houd jullie op de hoogte :)

Op deze super gave trip van afgelopen weekend hebben we 5 locaties gedaan die echt een daverend succes waren. Misschien dat ik daar volgende week wel wat over vertel; het kan ook zijn dat ik wat compleet anders ga bedenken hihihi…….

Maar uiteraard zullen de foto’s ter zijner tijd ook ook op mijn facebook voorbij gaan komen.

Dus hou het in de gaten zou ik zo zeggen !

Admin - 11:44:52 | 2 opmerkingen